Gazi Turhan Bey, Sultan 2. Murat'ın damadı, Fatih'in eniştesi Paşa Yiğit Bey'in oğludur. Bir diğer unvanı da 'Mora Fatihi'dir. Yunanistan'ın kademe kademe fethinde en büyük rolü oynayan serhat beylerinin Türk akıncı kumandanıdır. Gazi Turhan Bey'in ilk görevi Karadeniz sahilindeki Bizans şehirlerini zapt etmek olarak belirlenmiştir. Teselya, Mora ve Varna savaşlarında da büyük başarılar göstermiştir. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sırasında Bizans imparatorunun Mora'da bulunan kardeşinden askeri yardım almasını engelleyerek, fethe büyük katkıda bulunmuştu
Mahmatlı Köyü Forumları » Tanışma
TÜRK TURHANBEY
(4 posts)-
2 yıl önce #
-
Turhan Bey'e ait incelemeleriniz hangi kaynaklara dayanmaktadır? TURHAN BEY'e duyduğunuz ilginin sebebini merak ediyorum? Acaba siz de bu soydan mı gelmektesiniz? GAZİ TURHAN BEY ile ilgili olarak şahsi birçok araştırmalarımız var.Bu araştırmaları daha da derinleştirmek istiyorum.Cevabınızı bekler,saygılar sunarım.
1 yıl önce # -
s.a. ismim mürsel tamamen internet üzerinden yaptığım bir inceleme fakat hammerin osmanlı tarihi eserini inceleyebilirsiniz evet bu soydan gelmekteyim ve ecdadımla gurur duyuyorum her nekadar layık olamasakta sizi tanımak isterim ve bu konudaki araştırmalarınızıda paylaşmak bana menmuniyet verir
1 yıl önce # -
dostum mail adresim turhan_1970_@hotmail.com buradan sanırım daha detaylı görüşebiliriz ve bu konuda sanırım size yardımcı olabilirim bu konuda size dahada detaylı bilgiler vericek büyüklerimle sizi tanıştırabilirim
1 yıl önce #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.