Mahmatlı Köyü Forumları » Tanışma

Birbirimizi tanıyalım

(6 posts)
  • 2 yıl önce horhordede tarafından başlatıldı
  • Levent tarafından son cevap

1. horhordede
    Yönetici

Köyümüzün gerçek nüfusu 4.000'e yakın olmasına rağmen, bugün fiilen köyde yaşayanlar yaklaşık 500 kişi kadar. Geriye kalan nüfusun büyük bir kısmı Ankarada olnmak üzere, Gölbaşı'nda, diğer illerimizde ve yurt dışında yaşıyorlar.

Ancak, son zamanlarda meydana gelen gelişmelerden dolayı köye dönüş gibi bir eğilim başladı. Böylece köyde yapılaşma arttı. Nüfus artmaya başladı. Özellikle yaz aylarında köy nüfusu binin altına düşmüyor.

İşte bu aşamada bir şey dikkatimizi çekti.
    Gördük ki, köyde karşılaşan insanların çoğu birbirini tanımıyor. hatta yakın akraba olmasına rağmen birbirini tanımayalar bile var. halbuki aradan geçen zaman toru-topu 25 yıl. Bu kadar kısa süre içinde toz-duman olup kaybolmuşuz.

İşte bu site adresi, bu yabancılaşmayı ortadan kaldırmak, en uzaklardaki yakınlarımızla ve komşularımızla bile irtibat kurabilmek için çok önemli bir işlev görecektir. Burasını tanıtıp, kullanıcı alanını yaygınlaştırırsak, büyük bir hizmet yapmış oluruz. Bu açıdan bakınca bu siteyi kuranları bir kez daha kutluyorum.

Buraya herkes ailesi hakkında detaylı bilgiler girerse, kısa zamanda bir kaynaşma, tanışma ortamı doğar diye düşünüyorum.

saygılarımla.

2 yıl önce #
  2. Selamlar,
    Bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim.
    Gerçekten çok ihtiyaç duyulan bir eksiklikti. Görüyoruz ama birbirimizi tanıyamıyoruz.
    Kolay gelsin...
    İsmail KANDEMİR

2 yıl önce #
  3. pinar_spsp
    Üye

bencede şimdiki zamana bakacak olursak eğer akrabalar olarak birbirimizden tamamen kopmuş durumdayız.biz gençler neredeyse akrabalarımızın çoğunu tanımıyoruz bile.kendi adıma konuşacak olursam bi akraba ortamına girdiğimde bu kim diye sorsalar 'bilmiyorum' diyorum genellikle. bu sitenin açılması da ayrı ve uzak yerlerde de olsak akrabalarımızı tanıma fırsatı verecek bizlere. iyi günler

2 yıl önce #
  4. hasanceylan
    Üye

evet her açıdan bu sitede bulunmak gerçekten iyi olur fakat ne kadarda olsa bilindiği gibi bu sitede devamlı kalmak mümkün değil önemli olan belirli bir gün bulup o günde herkesin orada toplanmasını ve hep beraber tanışıp kaynaşmasını sağlamak gerçekten daha iyi olur şimdiden bu çalışmalara başlamak bence daha faydalı olur

şu an herkesin işleri var hiç değilse önümüz yaz mevsimi o yüzden şimdiden bir gün belirleyip bu sitede o gün için herkesin köyde toplanmasını sağlamak bence daha mantıklı. o zaman bu sitedeki yazışmalar ne kadar faydalı ne kadar faydasız belli olur sadece bu siteye girip de yazılanları okumakla olmaz diye düşünüyorum şimdiden herkese başarılar bakalım kim ne kadar üzerinde duruyor bu konunun saygılar

2 yıl önce #
  5. siyahnur
    Üye

sevgili üyeler ben yeni üye oldum ve siteyi çok beğendim içerikleri okumak beni çok mutlu ediyor köy sakinleri ile aramaızda kan bağı olsun veya olamsın herkesle muhabbet etmek istiyorum daha açık bir ifadeyle Mahmatlı köyü mensuplarının hepsini akrabam olarak görüyorum.... :)

1 yıl önce #
  6. Levent
    Üye

Es selamu aleykum
    Allah a hamd, Rasulune ise salat ve selam olsun..
    Siteye gördüğüme hala inanamıyorum
    gerçekden mükemmel olmuş
    ilgililerden Allah razı olsun...
    Bu şekilde en azından köy halkı birbirini
    fazla göremesede bu yolla bilgi alabilirler..
    Herkese selamlar..
    Selamunaleykum

Selam ve dua ile..

Levent TÜRELİ

Not: en sonki mesaja bakılırsa sanırım ilgi hızla başlayıp hızlı bitmiş...

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.